26 Oktobra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

U Gradskoj upravi Novog Pazara ukupno 335 zaposlenih, u posljednjih 10 godina nije bilo prestanka radnog odnosa po sili zakona

U Gradskoj upravi za izvorne i povjerene poslove grada Novog Pazara ukupno je 335 zaposlenih, 296 na neodređeno i 39 na određene vrijeme, potvrđeno je za SNEWS.

Po ugovoru na privremenim i povremenim poslovima je 11, a po ugovoru o dopunskom radu je jedno lice, navedeno je u odgovoru na Zahtjev za pristup informacijama od javnog značaja naše redakcije od 19 septembra ove godine.

U istom odgovoru se navodi nikom zaposlenih u posljednjih deset godina prestao radni odnos po sili zakona zbog toga što je “osuđen na kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili mu je izrečena uslovna osuda na kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci bez obzira na period provjeravanja za učinjeno krivično djelo koje ga čini nedostojnim za obavljanje poslova državnog službenika – danom pravnosnažnosti presude”.

“U Gradskoj upravi za izvorne i povjerene poslove grada Novog Pazara u posljednjih 10 godina nije imao prestanak radnog odnosa po sili zakona u skladu sa odredbama člana 131. Zakona o državnim službenicima”, piše u zvanično odgovoru.

– Nakon 11 mjeseci Gradska uprava Novog Pazara nije dobila pravosnažnu presudu za zaposlenog Muzafera Dragolovčanina

Na pitanje “na osnovu kojih i čijih odluka, rješenja ili drugih aktaa i kojih zakonskih mogućnosti zaposleni u Gradskoj upravi Muzafer Dragolovčanin, nakon što je izvršnom presudom u novembru 2023. pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana, obavlja funkciju šefa Kancelarije za saradnju sa dijasporom Gradske uprave Novog Pazara? (Dostaviti akt kojim je definisana ta mogućnost), predočava se da od nadležnog organa nisu dobili pravosnažnu presudu.

“Gradska uprava za izvorne i povjerene poslove grada Novog Pazara nije dobila pravosnažnu presudu od nadležnih organa za zaposlenog Muzafera Dragolovčanina”, stoji u odgovoru Odjeljenja za opštu upravu Grada Novog Pazara.

Zbog izvršenih krivičnih djela u vezi sa korupcijom (javna nabavka) Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio funkcionere Grada Novog Pazara Muzafera Dragolovčanina, Ensara Škrijelj i Suada Ljajića zatvorskom kaznom, o čemu je SNEWS izvještavao.

Medin Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: