8 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

SPP Novi Pazar poziva porodicu Ljajić da objavi video snimak paljenja automobila

Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Novom Pazaru pozvalo je porodicu Ljajić da, u cilju potpunog rasvjetljavanja motiva i pozadine napada paljenja auta potpredsjednika odbora Nermina Balije, objavi video snimak paljenja koji je snimljen sa porodične kuće Rasima Ljajića, jedinog objekta koji na tom mjestu ima video nadzor.

“Policija je prilikom uviđaja pokušala da pribavi video snimak, međutim, u trenutku uviđaja u kući nije bilo nikoga. Ostaje na tužilaštvu da naloži porodici Ljajić da dostave video snimak kako bi se ovaj incident adekvatno istražio i odgovorni privedeni pravdi”, saopšteno je iz SPP-a.

Kako je navedeno Nermin Balija je posljednjih godinu dana, od kandidature za mjesto direktora Ugostiteljske škole u Novom Pazaru, bio predmet kontinuiranih napada i prijetnji od strane Mirsada Ljajića, naročito nakon kandidature za odbornika SPP na posljednjim lokalnim izborima.

“Ukoliko su tačni navodi funkcionera Sandžačke demokratske partije, nadamo se da će porodica Ljajić pružiti svoju podršku i pomoći u rasvjetljavanju ovog incidenta i pronalaženju napadača u interesu pravde i sigurnosti svih građana ovog grada”, poručeno je.

Mirsad Ljajić se preko medija bliskih SDP-u jučer oglasio saopštenjem ističući da traži od policijske uprave da pod hitno rasvjetli događaj paljenja automobila Nermina Balije.

“Hoću da policija utvrdi i ko su počinioci, a posebno koji su motivi, te da se o tome obavjesti javnost što prije. Ja sam ozbiljan i častan čovjek, poznat po svojoj pouzdanosti i nepokolebljivom integritetu. Moja riječ ima težinu jer uvijek stojim iza onoga što kažem i sigurno neću dozvoliti bilo kome da ljaga moju porodicu i mene i uvlači me u blato u kojem živi” navodi u saopštenju Mirsad Ljajić, prenosi RTV Novi Pazar.

Predstavnici SPP-a su jučer saopštii da je u naselju Hadžet ispred porodične kuće podmetut požar na vozilu Nermina Balije i pozvali policiju da ispita navode o umiješanosti Mirsada Ljajića, brata Rasima Ljajića, u ovaj događaj i okolnosti pod kojim se ovaj slučaj desio.

Policija i tužilaštvo u Novom Pazaru se do sada nisu oglašavali povodom ovog događaja.

M. H .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: