SNews recepti: Iftarski meni za 30. dan ramazana
Meni za 30. dan ramazana
Kokošija krem supa,
Đuveč,
Šopska salata,
Voćna salata
Kokošija krem supa:
Skuhati jedan batak pa ga usitniti. U šerpu popržiri maslac i brašmo pa dodati usitnjeni batak. Dodati čorbu od kuhanog bataka i kuhati. Posoliti.
Đuveč:
U pekač stavlti red luka, red, krompira, red mesa, paradaiza, paprike. Kada se napuni pekac dodati čašu vode i peći u rernu 2 sata na 200 stepeni.
Šopska salata:
Iseći paradaiz, papriku, zelenu salatu, krastavac i posuti sirom.
Voćna salata:
U posude iseći voće na kockice ( bansne, kivi, jabuka, jagode) preliti šlagom.
Afiyet olsun- Prijatno!
Allah da ukabuli post!
Pripremila: Ulfeta Halilović
Najnoviji komentari