19 Septembra, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Sjenica

Sjenica: Incident na sjednici lokalnog parlamenta, letjele psovke i flaše (VIDEO)

Na skupštinskom zasjedaju loklnog parlamenta Sjenice desio se incident u kojem su učestvovali odbornik opozcione SDP i bivši predsjednik opštine Nermin Kamberović i dbornika SPP-a Jahija Aljović. Umalo je došlo i do fizičkog sukoba između dva odbornika.

Kako se čuje sa snimka koje je na društvenim mrezma objavila SPP, Aljović je tokom govora sa skupštinske govornice, obraćajući se Kamberoviću, rekao da je “zapalio opštinu za devet mjeseci”, našta mu je Kamberović odgovorio “smeće jedno, sram te bilo” i pokušao da ga gađa flašom.

Prisutni u sali su spriječili da dođe do fizičkog sukoba.

/SPP: Kamberović staklenom flašom napao Aljovića

Stranka pravde i pomirenja (SPP) je saopštila da, kako je navedeno, najoštrije osuđuje fizički napad na svog odbornika i zatjeva hitnu reakciju policijskih i pravosudnih organa.

“Kamberović, već poznat po nekulturnom i nasilničkom ponašanju, danas je dodatno ugrozio sigurnost kada je staklenom flašom napao odbornika SPP-a. Podsjećamo javnost da je Kamberović lice koje je ranije predvodilo grupu kriminalaca i nasilno uzurpiralo vlast u opštini Sjenica, uključujući i nasilni ulazak u kabinet predsjednika opštine Muniba Mujagića, gdje je razbijao imovinu i držao opštinu pod kontrolom devet mjeseci. Zahtijevamo da Nermin Kamberović bude procesuiran za nasilničko ponašanje u skladu sa zakonom. Smatramo da je Kamberović štićenik određenih kriminalnih i političkih struktura u Sjenici, te je neophodno da se hitno djeluje kako bi se zaštitili životi i sigurnost građana opštine”, navode iz SPP-a i upozoravaju da je “Kamberović odgovoran za novi dug opštine Sjenica od preko 3 miliona eura za 9 mjeseci, te će svi koji budu sprječavali njegovo procesuiranje biti smatrani saučesnicima u daljem podsticanju nasilja i kriminalnih aktivnosti u opštini Sjenica”.

Iz Sandža;ke demokratske partije (SDP) se još nisu oglasili povodom ovog događaja.

Na drugoj redovnoj sjednici opštine Sjenica tokom rasprave završnom račun opštine za 2023. godinu došlo je do polemike između predstavnika većine u prošlom i aktuelnom sazivu, onosno bivšeg i sadašnjeg predsjednika opštine, Nermina Kamberovića i Muniba Mujagića.

Na dnevnom redusjednice je i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Sjenica za ovu godinu.

Skupštinsku većinu u Sjenici od skora čini devet odbornika SPP-a, šest odbornika Srpske liste (SNS-SPS), pet odbornika grupe građana „Bez diskriminacije“ (Dino Kurtović) i jedan odbornik Novog DSS-a.

U opoiciji su SDA, SDP, SBR-a i BOSS-a . Lokalni parlament u Sjenici ima ukupno 39 odbornika.

M . H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: