18 Oktobra, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

SDA Sandžaka učvrstila vlast u Tutinu, potpisan koalicioni sporazum sa GG “Sandžak u srcu – Tutin na prvom mjestu“

Potpisivanjem koalicionog sporazuma između SDA Sandžaka i Grupe građana “Sandžak u srcu – Tutin na prvom mjestu“, u Tutinu će, sa dosadašnjih 19 odbornika, lokalna vlast u narednom pieriodu imati podršku 21 odbornika.

U prosttinorijamja SDA Sandžaka, ogranak Tutin, sporazum su potpisali predsjednik ogranka SDA Tutin Milhad Hot i zastupnik GG Sandžak u srcu – Tutin na prvom mjestu“ Nihad Gusinac.

“Ovaj sporazum će omogućiti zajedničko djelovanje na svim nivoima vlasti opštine Tutin, s ciljem ostvarivanja boljih međuljudskih odnosa i realizacije vitalnih projekata za građane. Prioriteti će obuhvatiti unapređenje finansijskog stanja budžeta, rješavanje problema vodosnabdijevanja, završetak zgrade opštinske uprave, kao i izgradnju sportske infrastrukture” saopšteno je iz tutinskog ogranka SDA Sandžaka.

Pored toga, kako se dodaje, koalicija će raditi na održavanju kulturnih i sportskih dešavanja tokom cijele godine, asfaltiranju ulica i usvajanju plana realizacije preuzetih zadataka.

U prvoj fazi, GG „Sandžak u srcu-Tutin na prvom mjestu“ će dobiti nekoliko ključnih funkcija, uključujući mjesto pomoćnika predsjednika opštine.

“Ovaj sporazum predstavlja korak ka boljem životu svih građana opštine Tutin, kroz zajedničku borbu i saradnju između potpisnica”, navodi se u. saopštenju.

Pored 18 obornika SDA Sandžaka i jednog sa liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” buduću većinu u lokalnog parlamenta Tutina činit će i dva odbornika GG “Sandžak u srcu – Tutin na prvom mjestu- Bajro Gegić“.

Nakon redovnih lokalnih izbora održanih 3. juna novi saziv lokalnog parlamenta Tutina broji 18 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, po šest iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) i koalicije Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke (SNS), tri sa liste “Naš izbor – Zaim Redžepović”, dva sa liste“Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” i po jednog sa liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

Skupština opštine Tutin broji 37 odborničkih mjesta, aktuelni predsjednik opštine je Selma Kučević.

M. H .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: