8 Septembra, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2023. Novi Pazar Politika

SDA Sandžaka predala listu za lokalne izbore u Novom Pazaru, Ugljanin nosilac liste

Stranka demokratse akcije (SDA) Sandžaka predala je sinoć Gradskoj izbornoj komisji u Novom Pazaru listu od 47 kandidata za odbornike na vanrednim lokalnim izborima koji će se održati 17. decembra ove godine.

Nosilac liste i prvi na listi je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Dr. Hanadi Hajdinović druga na listi kandidata za odbornike je nakon predaje liste rekla da lista “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” samostalno izlazi na izbore i da je čine hrabri, odlučni kompetentni i obrazovani ljudi.

“Naši kandidati su ustrajni u poštovanju principa transparentnosti, odgovornosti i sugurnosti. Pokazujemo da nam je interes našeg naroda na prvom mjestu, a ne hijerarhija i političke funkcije. Naš narod se guši u problemima i ti problemi zahtjevaju odlučnost, hrabrost i liderstvo“, rekla je Hajdinović.

Dr. Hanadi Hajdinović, foto: SNEWS

Poručila je da je SDA Sandžaka danas, više nego ikada, odlučna i zato poziva sve patriote da joj se pridruže.

„Da zajedno pobjedimo nepravdu i koruptivni sistem. Naš cilj je da izgradimo društvo koje će poštovati prava svakog građnina. Novi Pazar je centar Sandžaka i kao takav treba biti okosnica svih ostalih opština u Sandžaku. U vrhu naših prioriteta, našeg programa, nalazi se moralna obnova društva, sigurnost, ekonomija, mladi. Također,  rješavanje nagomilanih komunalnih problema koji guše naše privrednike i naše građane. Program koji mi nudimo je konkretan i primjenljiv i nudi rješenje za sve probleme. Ovi izbori su odlučujući i smislu da li ćemo krenuti ispravnim putem i putem pravde ili ćemo ostati u raljama političkih i ličnih interesa, satelita velikosrpske politike u Sandžaku“, istakla je ona.

Lista SDA Sandžaka je četvrta do sada koja predata Gradskoj izbornoj komisiji u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: