26 Oktobra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Pritvor od mjesec dana za 11 navijača

Pokrenuta istraga i određen pritvor za jedanaest osumnjičenih lica.

Foto: SNEWS, arhiv

Postupajući u vezi događaja tokom fudbalske utakmice između Novog Pazara i Partizana Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je dana 23.10.2024. godine donijelo naredbu za sprovođenje istrage, kojom je pokrenuta istraga protiv jedanaest osumnjičenih lica. Njima je Viši sud u Novom Pazaru odredio pritvor u trajanju do 30. dana, saopšteno je večeras iz tog tužilaštva.

Kako je navedeno istraga je pokrenuta protiv A.H. (1997) iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je kao kolovođa izvršio krivično djelo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz čl. 344a st. 3. u vezi st. 1 Krivičnog zakonika i krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 323. st. 3. u vezi st. 1. Krivičnog zakonika, dok je u odnosu na S. L. (1987), S. B. (2000), U. N. (2002), J. P. (1994), M. D. (1994), B. M. (2003), S. K. (1995), K. T. (2001), F. F. (2004.), svi iz Novog Pazara i protiv R. D. (2003) iz Sjenice, pokrenuta istraga zbog postojanja osnova sumnje da su kao grupa izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu iz čl. 344a st. 2. u vezi st. 1 Krivičnog zakonika i po jedno krivično djelomNapad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz čl. 323. st. 3. u vezi st.1. Krivičnog zakonika.

Tokom sukoba između navijača i policije u ponedjeljak, u blizini gradskog stadiona, lakše je povrijeđeno nekoliko policajaca.

Prema nezvaničnim navodima članova porodica privedenih mladića prilikom intervencije policije i dovođenja u zgradu PU Novi Pazar povrede su zadobila dvojica uhapšenih, ali ovi navodi nisu zvanično potvrđeni nakon njihovog saslušanja u policiji.

Foto: SNEWS

Tokom njihovog saslušanja u večernjim satima ispred polocijskih prostorija jilo ke prisutno vozilo hitne pomoći.

Srbijanski ministar policije Ivica Dačić je ovaj događaj označio kao napad na državu.

Predsjednik Građanskog pokreta Sandžaka (GPS) Edin Zećirović izjavio je da su i policija i navijači bili izmanipulisani i dezinformacija i da je to dovele do dizanja tenzija i incidenata u Novom Pazaru.

M . H .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: