16 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Posao krečenja prostorija Gradske uprave u Novom Pazaru dobila firma odborničkog kandidata SDPS-a Rasima Ljajića

Odlukom o dodjeli ugovora za javnu nabavku “Molersko-farbarski radovi u prostorijama Gradske uprave u Novom Pazaru” ovaj posao je 16. jula dodijeljen privrednom subjektu “Delić izgradnja doo, Pobrđe, Novi Pazar”, objavljeno je na portalu javne nabavke.

Vrijednost ovog ugovora je 2.379.234 dinara ili preko 20 hiljada eura, a na tenderu su se javile još dvije firme koje su tražile više novca za ovaj posao.

Prema konkursnoj dokumentacija ova posao treba da se uradi ručno u roku od 90 dana i odnosi se na pripremu zidova i sanacija pukotina i neravnina na zidu,nabavka materijala i bojenje zidova i plafona poludisperzivnom bijelom bojom u dvije ruke, uz premaz podlogom. za ukupnu površinu od 4.938 kvadratnih metara.

Također obuhvata nabavku i izradu spuštenog plafona od AMF mineralnih ploča za 25 kavdranih metara, te za površinu od 273 kvadratna metra pripremu zidova i sanaciju pukotina i neravnina na zidu, nabavka materijala i bojenje zidova i plafona poludisperzivnom bijelom bojom u dvije ruke, uz premaz podlogom, uz potrebnu skela za rad koja ulazi u cijenu.

Članovi komisije za ovu javnu nabavku bili su Ahmedin Binjoš, Binela Tokalic i Mirela Šabovi Trtovac, a ugovor o dodjeli ugovora potpisao je načelnik gradske uprave Džemil Divanefendić.

Vlasnik firme “Delić izgradnja doo, Pobrđe” je Enver Delić . On je na posljednjim lokalnim izborima u Novom Pazaru bio kandidat Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS) na izbornoj listi “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

“Delić izgradnja doo, Pobrđe” je izvodila radone na Gradskom stadionu i uređenju dijela trga u centru Novog Pazara.

M. H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: