19 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Policija likvidirala Senada Ramovića Becana, poručivao da se ne krije i da nije povezan sa terorizmom

Pripadnici policije su večeras prilikom pokušaja hapšenja, kod Novog Pazara, ubili Senada Ramovića Becana, osuđivanog ranije za terorizam.

MUP Srbije, kao ni PU Novi Pazar se još zvanično nisu oglasili povodom ovog događaja, a srbijanski mediji navode da je Ramović odbio da se preda i prilikom hapšenja pucao na policiju, zbog čega su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) likvidirali.

Kako se nezvanično navodi do okršaju sa policijom je došlo u blizni divljeg prelaza kod administrativne linije sa Kosovom, na području Novog Pazara.

Prema tim navodima BIA je prethodno locirala Ramovića u šumi, na području sela Hotkovo, gdje se navodno krio tokom bjekstva.

Ubijeni Ramović je sa porodicom živio u Hotkovu.

U antiterorističkoj akciji žandarmerije Ramović je 2007. godin ranen u selu Trnava kod Novog Pazara, nakon čega je uhapšen sa još 14 Ramovićevih saradnika. U zatvoru je proveo 13,5 godina.

-Žaliću se Allahu, ne krijem se


Senad Ramović Becan obratio se 6. jula video porukom preko Tik-Toka, navodeći da se ne krije od srbijanskih sigurnosnih službi i da on i njegova “braća” nisu povezani sa terorizmom.

Senad Ramović Becan, foto: fb-privatna arhiva

“Podmeće nam se neki terorizam, 20 godina nam se čini nepravda, ali mi ćemo se obratit Allahu za pomoć. Dovoljan nam je Allah kao zaštitnik, On je najbolji zaštitnik. Zamolićemo Allaha, mi i naše porodice, za ovu učinjenu nepravdu. Mene, inšallah ponižavat nećete, možete ubiti, ali natjerat nećete da puzim pred vama”, poručio je, između ostalog Ramović u videu, tada objavljenom na društvenim mrežama.

Senad Ramović je nakon izlaska iz zatvora 2021 . godine objavio zajedničku fotografiju sa sudijom koji ga je osudio na 13 godina zatvora, kao i zbirku “Pjesme iz Alkatraza”, o čemu je SNEWS pisao.

M. H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: