8 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Počeo prvi upisni rok, na DUNP-u konkurs za upis 565 studenata

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) danas je počelo prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu studija.

Prijavljivanje traje još sutra, a po broju kandidata koji prvoga dana predaju dokumenta, može se očekivati velika konkurencija na većini studijskih programa, saopšteno je sa te visokoškolske ustanove.

U junskom upisnom roku na akreditovanim studijskim programima raspisan je konkurs za upis 565 studenata, od kojih će se 405 finansirati iz budžeta, dok će 160 biti na samofinansiranju.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svjedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok originalna dokumenta podnose na uvid.
Također, prilikom prijavljivanja prilaže se i dokaz o uplati naknade za polaganje prijemnog ispita.


Prijemne ispite budući brucoši polagaće 29. i 30. juna, konačna rang-lista će biti objavljena 8. (jula), a upis treba da se završi do 12. jula.

Kako je ranije saopštio DUNP školarine za samofinansirajuće studente ostaju iste kao prošle godine i mogu da se plaćaju u više rata. Na departmanima za filozofske, filološke i matematičke nauke biće 60.000 dinara, a na tehničko-tehnološkim i biomedicinskim naukama 70.000 dinara.

Tokom ovog upisnog roka na DUNP-u nema studijskih programa za psihologiju, kao ni prava, ekonomije i srpskog jezika i književnosti koji su još prošle godine ostali bez akreditacije.

Psihologija je, kako su naveli, u završnoj fazi i konkurs za upis 40 brucoša biće raspisan kada se taj proces završi.

“Studijski programi: Pravo, Ekonomija i Srpska književnost i jezik ponovo će ući u proces akreditacije jer Državni univerzitet neće ugasiti ni jedan od navedenih studijskih programa. Završetak tog posla zavisi od angažovanja nastavnika na pripremi dokumentacije za akreditaciju”, predočili su sa DUNP-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: