20 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Počelo suđenje za ubistvo ispred restorana u Novopazarskoj Banji: Optuženi negira da se radi o teškom ubistvu “iz niskih pobuda”

Zgrada pravoduđa u Novom Pazaru, foto: SNEWS, arhiv

Optuženi Veljko Miletić iz Novog Pazara priznao je da je prošle godine ispred jednog restorana u Novopazarskoj Banji ubio sugrađanina Tarika Hasanovića.

On je danas, na početku glavnog pretresa u Višem sudu u Novom Pazaru, naveo da je Tarika dva puta udario koricama pištolja koji je donio od svoje kuće, a zatim iz neposredne blizine pucao u njega.

U svom iskazu Miletić nije priznao da se radi o teškom ubistvu, kako je naveo “ni iz kakve ljubomore”, ali je potvrdio da je prethodno slao udvaračke poruke Tarikovoj djevojci, zbog čega je noć prije ubistva došlo do sukoba, tokom zabave, u restoranu gdje su obojica radili,

Također je potvrdio da je sa Trikom razmjenjivao “glupe i neprijatne” poruke, ali je, kako stoji u zapisniku sa suđenja, kazao da ne može da se sjeti da li je nekom poslao sliku pištolja koji će upotrijebiti dan kasnije.

Miletić je sudskom vijeću rekao i da je “slao prijeteće poruke ljudima za koje je znao da se druže s Tarikom, u dobroj namjeri, kako bi ga odvratio da ne dolazi ispred restorana gdje se desilo ubistvo”.

U ovo postupku petočlanim sudijskim vijećem predsjedava sudija Spasoje Čorbić, a optužnicu zsatupa tužilac Edis Arifović.

Nastavak suđenja zakazan je za utorak, 23. septembar, kada se očekuje saslušanje svjedoka i oštećenih.

Optužnicom Višge javnog tužilaštvo u Novom Pazaru Veljko Miletić (24) se tereti za krivično djelo teško ubistvo i to po tački pet, prvog stava, kojim je predviđena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora onome ko drugog liši života iz “drugih niskih pobuda”, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Do nemilog događaja u kojem je Tarik Hasanović zadobio tešku povredu glave iz vatrenog oružja došlo je spred jednog restorana i hotela u Novopazarskoj banji, 14 septembra 2023. godine. Tarik je dvije sedmice kasnije premiuo u Kliničkom centru u Kragujevcu.

M. Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: