20 Oktobra, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Sport

Počela “Sandžačka super liga”

Utakmicom između ekipa “Roma” iz Novog Pazara i “Borusija” iz Tutina u subotu je počela Sandžačka liga u fudbalu.

Ovo je prvo rekreativno takmičenje u velikom fudbalu koje organizira Ustanova “Sandžačke igre”, sa ciljem da okupi timove iz Sandžaka i regiona.

Direktor Ustanove “Sandžačke igre” Altin Grbović je na početku takmičenja podsjetio da je cilj ove lige bio da okupi gradove i ljude koji vole fudbal.

“Ekipe nose nazive evropskih timova. Tutin je prvi grad van Novog Pazara koji je prihvatio i učestvuje u ovoj ovakvoj ligi i formatu. U sastavu ekipa su i momci iz drugih sandžačkih opština. Utakmice se igraju vikendom od 18 i 19 sati. Cilj nam je bio da spojimo ljude, gradove Sandžaka, naravno, ali nećemo se bazirati samo na nandžačke jer smo dobili upite i iz nekih drugih gradova iz okoline. Željeli smo da ovaj region obogatimo sa fudbalom, a prije svega da preko fudbala, kao najvažnije sporedne stvari na svijetu, spojimo gradove”, poručio je Grbović.

Članovi Nadzornog odbora Ustanove “Sandžačke igre” Mirzet Bojadžić i Raida Mekić su predočili da je “Sandžačka super liga zamišljena da omasovi sport”.

“Sandžačke igre su, naravno, pod pokroiteljstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća koje stoji iza cjelog ovog projekta. Otoreni smo za još novih projekata iz sporta, rekreacije druženja i usmjeravanja mladih ka tim stvarima”, kazao je Bojadžić.

“Bošnjačko nacionalno vijeće i sportske ustanove i udruženja u Novom Pazaru podržavaju ovakve manifestacije i aktivnosti i da se Sandžačke igre vrate na velika vrata i da će se održati u julu naredne godine”, predočio je Mekić.

Učesnici takmičenja očekuju omasovljenje takmičenja “Sandžačka super liga”.

“Kada sam pozvao momke da učestvuju svi su bili oduševljeni tom idejom i svi su rado prihvatli da budu dio ekipe. Nadam se da će se u budućnosti omasoviti i preći na mnogo više gradova. Došli smo sa velikim očekivanjima”, poručio je kapiten ekipe Boeusija iz Tutina, Ades Bećirović.

“Okupili smo i pokrenuli svoje timove i uz pomo ove ustanove za sport ćemo ovo da predstavimo na najvećem nivou. Mi smo grad sportista, kao što ms i najmlađi grad. Imamo puno rekreativaca i od ove sezone imamo priliku da učestvujemo. Nadamo se da će od sljedeće sezone biti mnogo boje i da će učestvovat svi gradovi regije, Sjenica, Priboj, Prijepolje…Sve očekujemo i sve pozivamo da učestvuju u ligi. Bitno je da se družimo i imamo zdravu priču, da pokažemo ko smo i šta smo”, istakao je kapiten Rome iz Novog Pazara i jedan od organizatora i sponzora lige Enes Karišik.

Prvog dana takmi;enja “Roma” iz Novog Pazara i “Borusija” iz Tutina odigrali su nerijeeno 2:2, dok je ekipa Liverpul pobjedila Juventus 4:2 .

“Sandžačka super liga” ima osam ekipa i u narednih mjesec i po dana održava se na sportskim terenima Šutenovac u Novom Pazaru.

M .H .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: