8 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Novi Pazar: Policija pronašla 87.157 pari čarapa sa falsifikovanim znakovima proizvođača poznatih robnih marki

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije i Republičkom tržišnom inspekcijom, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, podnijeće krivičnu prijavu protiv četrdesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

“Policija je u prostorijama jednog privrednog društva iz Novog Pazara, u kojem je četrdesetčetvorogodišnjak odgovorno lice, pronašla 87.157 pari čarapa sa falsifikovanim znakovima proizvođača poznatih robnih marki, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 6.972.000 dinara, kao i 87.800 etiketa tih robnih marki. Pronađeni predmeti su oduzeti, a protiv osumnjičenog biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku”, saopšteno je iz PU Novi Pazar.

Zbog utaje poreza u iznsu od preko devet miliona dinara, putem prodaje robe preko FB-a, prošle sedmice je uhapšen Novopazarac Njemu se stavlja na teret da je u rethodne dvije godine prodao robu u iznosu 37,3 miliona dinara, dok je roba isporučivana putem kurirskih službi.

SNEWS saznaje da su i poreski inspektori u posljednjih 15 dana intenzivirali kontrolu privrednih subjekata i poslovanja firmi na području Novog Pazara.

M . H .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: