8 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Plav Putovanja Sandžak Život

Na Plavskom jezeru održana hidroavio regata


Na Plavskom jezeru u subotu je održana međunarodna hidroavio regata.

Ovaj spektakularan događaj okupio je ljubitelje vodenih letjelica, privukavši na taj način veliku pažnju publike koja je uživala u ovom neobičnom i impresivnom dešavanju, objavila je Turisti;ka organizacija Plav.


Regata je okupila profesionalne pilote koji su izvodili raznovrsne akrobacije iznad jezera sa svojim prelijepom letjelicama. Publika je imala priliku vidjeti različite modele hidroaviona i uživati u vjestinama vožnje njihovih pilota, nad kristalno čistim jezerom, stvarajući zadivljujuće slike.⁣

https://www.facebook.com/reel/1339412910262357


Kako se prenosi atmosfera je bila vesela i uzbudljiva, jer su se ljubitelji prirode i avijacije okupili da zajedno proslave ovaj poseban događaj. Tokom regate, organizatori su pripremili i zabavne aktivnosti na splavovima, kako bi se osiguralo da posjetitelji imaju potpun doživljaj tokom cijelog događaja.

“Svi učesnici i gledaoci uživali su u spektaklu koje su im iskusni piloti i njihove letjelice priredili a što je učinilo ovu međunarodnu hidro-avio regatu zaista nezaboravnim iskustvom za sve prisutne”, navode orrganizatori i izražavaju očekivanj da će ovakvi događaji i dalje privlačiti ljubitelje avijacije i ljepote prirode, te da će se slične regate održavati i u budućnosti, doprinoseći na taj način razvoju ovog posebnog oblika letenja i očuvanju prirodnih ljepota Plava.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: