16 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija Novi Pazar Sandžak

Na DUNP-u sutra počinje drugi upisni rok, ostala još 143 mjesta

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sutra počinje septembarski upisni rok, koji nudi priliku za upis ukupno 143 studenta: 98 na budžetu i 45 na samofinansiranju.

Prijavljivanje kandidata se organizuje sutra i prekosutra, a prijemni ispiti su 6. septembra, saopšteno je sa te visokoškolske ustanove.

Kako je navedeno na Departmanu za filozofske nauke, na studijskom programu psihologija, koji je akreditovan između dva upisna roka, moći će da se upiše 30 studenata.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, (na studijskim programima matematika, hemija i biologija), u drugom roku ima ukupno 71 slobodno mjesto. Na tehničko-tehnološkim naukama, na studijskim programima softversko inženjerstvo i građevinarstvo, do indeksa može da dođe 29 brucoša. Na biomedicinskim naukama, na studijskom programu sport i fizičko vaspitanje u septembru će moći da se upiše 13 studenata.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, popunjen је najveći dio upisne kvote i sva mjesta na studijskim programima: vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, rehabilitacija, farmacija i zdravstvena njega.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: