8 Septembra, 2024
Aktuelno Novi Pazar Politika Sandžak

Kučević: Poslušali smo građane, Tutin pokazao da je bedem otpora SDA Sandžaka

Predsjednica SDA Sandžaka Ogranka Tutin Selma Kučević izjavila je za SNEWS da je ključ uspjeha i pobjede ove stranke na lokalnim izborima bio u tome što su, uprkos velikim pritiscima sa raznih strana, poslušali građane i napravili promjene u stranci.

“Poslušali smo građane i donijeli promjene u stranci koje su zaista bile preko potrebne. Uprkos pritiscima, inspekcijama na naše istaknute privrednike i višemilionske investicije koje su odraz zloupotrebe javnih resursa u izbornoj kampanji i koje su isključivo išle jednoj političkoj stranci”, rekla je Kučević koja je bila nosailc liste SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin.

Navela je da je tokom izborne kampanje bilo prijetnji i ucjena zaposlenim u javnim ustanovama i institucijama, ali i kvotama za zapošljavanje.

“Bilo je manipulacija u raznim oblicima, čak i oproštaja kazni. Nezamislive stvari su se dešavale u ovom kratkom periodu. Posebno mi je drago što je ovaj narod pokazao da ga na ovaj način niko ne može prevarit, kao što je pojavljivanje i obećanje samo u izbornoj kampanji. U kampanji smo se suočili sa svim mehanizmima koji su bili, isključivo, usmjereni samo protiv nas. I opet, iz svega oog, smo izašli kao ubjedljivi pobjednici. Tutin je postao pravo čudo otpora i bedem ove naše stranke”, poručila je.

Na redovnim lokalnim izborimaista održanim 2. juna 2024. godine lista SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin osvojila je 6 616 glasova i, od ukupno 37 odbornışkıh mjesta, u lokalnom parlamentu će imati 18 odborničkih mjesta, kao i u prethodnom sazivu.

M.Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: