8 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Kosovska policija tokom operacije na sjeveru zaplijenila još jedan arsenal oružja

Kosovska policija je tokom operacije u sjvernom dijelu Mitrovice na dvije lokacije zaplijenila još jedan arsenal naoružanja i borbene opreme.

Policija je saopštila da su pretražene dvije lokacije koje se dovode u vezu sa osobama, za koje je navedeno da su “bivši pripadnici Civilne zaštite i pripadnici terorističke grupe Banjska”, prenosi RTK2.

Prema navodima policije, obe pretražene lokacije u sjevernom delu Mitrovice povezane su sa osobama za kojima se traga, Žarkom Cvetkovićem i Marjanom Radojevićem.

Operativne aktivnosti, saopštila je policija, provedene su u saradnji s Kosovskom obavještajnom agencijom i građanima.

“Dobili smo informacije o ovim lokacijama i o ovom oružju”, rekao je na konferenciji za novinare u petak zamjenik direktora policije za region Sever Veton Eljšani.

Policija je saopštila da je tokom akcije oduzela, između ostalog, 30 komada sumnjivog eksploziva, puške, patrone, pištolje, kutije sa sumnjivim supstancama, pancire i uniforme.

Kosovski ministar policije Dželal Svećla je izjavio da je ponovo zaplijenjeno oružje, eksploziv i municija na sjeveru zemlje, zahvaljujući pojačanoj budnosti institucija i odlučnosti da se uništi svaki kriminalni element i destabilizirajući tendenciju koja dolazi iz Beograda.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: