22 Decembra, 2024
Kuhinja Lifestyle Život

Iftarski meni za 20. dan ramazana

Čorba od brokolija;

Pileća krilca;

Salata sa povrćem i makaronom;

Hamajlijice;

Brokoli iseći i pržiti na ulju. Sipati brelu vodu i kuhati. Kada se skuha blendereom izblendati i začiniti. Kuhati jos par ključeva.

Soslu Tavuk Kanatları Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Pileća krilca valjati u sosu od paradajza, bijelog luka, peršuna i ulja. Krilca valjati u sosu i redati u pleh. Peći u rerni.

Sebzeli Makarna Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek24

U skuhanu makaronu dodati oseckani paradajz, krastavac, papriku i luk. Sve izmiješati.

Kore za baklavu filovati orasima i napraviti u obliku hamajlije. Peći. Kada se ispeku preliti šerbetom.

Afiyet olsun!

Prijatno!

Pripremila Ulfeta Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: