22 Decembra, 2024
Kuhinja Lifestyle Život

Iftarski meni za 11. dan ramazana

Juneća supa;

Sarme;

Zelena salata;

Čizkejk;

U čorbu od kuhanog junećeg mesa staviti jedan krompir sitno iseckan na kockice, šargarepu i malo fide. Kuhati 20 – tak minuta.

Fil od mljevenog mesa, crnog luka, pirinča i začina stavljati na već obareni list kupusa, uvijati i redati u šerpu. Dodati vrelu vodu i kuhati sahat vremena. Ko voli može i u pleh potpeći kuhane sarme.

Zelenu salatu iseći i dodati crni luk i jedan paradajz.

Na koru id mljevenog keksa i soka staviti fil od izbutane slatke pavlake, abc sira i šecera u prahu. Skuhati maline i preliti odozgo.

Afiyet olsun!

Prijatno!

Pripremila Ulfeta Halilović

Povezane vijesti

%d bloggers like this: