27 Septembra, 2024
Aktuelno Art Društvo Kultura Novi Pazar Sandžak

Humaniratna likovna izložba “Naslikaj slobodnu Palestinu”

Udruženje En-Nisa večeras organizira humanitarnu likovnu izložbe “Naslikaj slobodnu Palestinu.

Izložba će biti orvorena u foajeu Kulturnog centra u Novom Pazaru, s početkom od 19 sati, najavljeno je iz oog udruženja.

“Želimo da ovim događajem svi zajedno damo podršku narodu Palestine i pokažemo da smo svim srcem uz njih. Kao organizacija koja nesebično pruža podršku narodu Palestine smatramo da je važno da se okupimo i ovim povodom. Zbog toga je bitno da i Vi budete dio ove večeri i da još jednom pokažemo solidarnost i podršku”, poručeno je u poziu za izložbu.

Udruženje En-Nisa je početkom oog mjeseca u Gradskom parku u Novom Pazaru organiziralo Likovnu kolonije “Naslikaj slobodnu Palestinu” .

Renomirani likovni umjetnici iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice su se i na ovaj način pridružili velikom broju svjesnih i savjesnih svjetskih umjetnika, koji umjetnost vide i koriste kao izraz nezadovoljstva i nepravde koja se već skoro vijek, a naročito u poslednjih 11 mjeseci, sprovodi nad narodom Palestine.

Ovo udruženje je, pored niza humanitarnih akcija za jetime (djecu bez roditelja) i edukativnih programa i građanskih akcija, od početka ratnog razaranja u Palastini u Novom Pazaru orgniziralo protestne skupove, performanse, promocje, kulturne i druge manifestacije u cilju pružanja podrške palestnskom narodu, posebno djeci.

Foto: Udruženje En-Nisa , fb

M. H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: