16 Septembra, 2024
Aktuelno Art Ekonomija Kultura Novi Pazar

Heni Bajramlić prva nagrada na likovnom konkursu „Život je lep kada brinemo o planeti“

Rad Hene Bajramlić, foto: Darko Radulović

Hena Bajramlić, učenica 6. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara, osvojila je prvu nagradu (LG ARTCOOL Gallery klima uređaj) na velikom LG likovnom konkursu „Život je lep kada brinemo o planeti“.

Svečano uručenje nagrade Mii Borozan foto Darko Radulović

Likovni konkursa „Život je lep kada brinemo o planeti“,koji je raspisalapočetkom maja uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbijesa idejom da kod dece podigne svest o neophodnosti zaštite životne sredine.

Među više od 1.400 pristiglih radova iz osnovnih škola širom Srbije, stručni žiri izabrao je po tri najbolja u dve kategorije. Najbolji crteži,
akvareli i kolaži izloženi su u MTS dvorani u Beogradu, a njihovi autori dobili su vrij edne nagrade –LG Artcool klima uređaje i LG XBOOM zvučnike.

Pored individualnih, dodeljene su i posebne nagrade školama koje pohađaju prvoplasirani učenici iz obe kategorije – OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“, Beograd i OŠ „Vuk Karadžić“, Novi Pazar.

Foto Darko Radulović

Osnovci iz cijele Srbije imali su priliku da slobodnim likovnim stilom izraze kreativnost, daju svoje viđenje važnosti brige o prirodii prikažu šta su za njih najveći ekološki izazovi s kojima se suočava naša planeta.

Prvo mjesto u kategoriji od 1. do 4. razreda osvojila je MiaBorozan, učenica 4. razreda OŠ „Kralj Petar II Karađorđević“ u Beogradu. Drugo mjesto pripalo je Savi Temkinu, učeniku 1. razreda, OŠ „Nadežda Petrović“ u Beogradu, a treće VasiluDonevskom, učeniku 4. razreda OŠ „Prva vojvođanska brigada“ iz Novog Sada.

U kategoriji od 5. do 8. razreda za najbolji je proglašen rad Hene Bajramlić, učenice 6. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Novog Pazara. Drugo mjesto osvojila je Nikolina Selenić, učenica 7. razreda OŠ „Mile Dubljević“ iz Lajkovca, a treće Sara Stanković, učenica7.razreda „Radislav Nikčević“, iz Majura.

„Zahvaljujemo se svim učesnicima, a pobednicima čestitamo na izuzetnim radovima. Zadovoljstvo nam je što smo uspjeli da zainteresujemo ovako veliki broj djece i omogućimo im da na kreativan način iskažu svoju svijest o važnosti zaštite životne sredine. Ovi radovi su pokazatelj da naša deca razumeju značaj očuvanja prirode i da su spremna da se uključe u borbu za bolju i čistiju planetu. Vjerujemo da su upravo djeca ključ za budućnost naše planete i zato je važno da od malih nogu usvajaju principe ekološki odgovornog ponašanja“, izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG.

Pobjednički radovi će se naći i na modernim, inovativnim LG ARTCOOL Galleryklima uređajima, čime će dodatno doprinjeti podizanju ekološke svijesti kod šire populacije.

Kroz ovaj konkurs, LG je još jednom potvrdio svoju posvećenost očuvanju prirode i nastaviće sa sličnim akcijama i inicijativama koje imaju za cilj zaštitu životne sredine i podizanje svesti o ekološkoj odgovornosti, predočeno je iz ove kompanije.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: