12 Oktobra, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Srbija Turska

Erdogan na susretu sa liderima parlamentarnih stranaka iz Sandžaka: Važno zajedničko djelovanje u interesu Bošnjaka

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan primio je danas u Beogradu predsjednike parlamentarnih stranaka iz Sandžaka i ukazao im na važnost zajedničkog djelovanja u interesu Bošnjaka.

Tom susretu su prisustvovali Usame Zukorli (Stranka pravde i pomirenja), Sulejman Ugljanin (Stranka demokratske akcije Sandžaka) i Rasim Ljajić (Socijaldemokratska partija Srbije).

Iz SDA Sandžaka je saopšteo da je predsjednik Erdogan pokazao interesovanje za stanje u Sandžaku.

“Istakao je važnost zajedničkog djelovanja u interesu Bošnjaka Sandžaka, aktivno saradnju sa državnim institucijama i podršku Bošnjačkom nacionalnom vijeću”, predočeno je iz SDA Sandžaka.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Turkiye, sastanak je održan u Beogradu, a prisustvovali su mu ministar vanjskih poslova Turkiye Hakan Fidan i viši savjetnik za vanjsku politiku politiku i sigurnost i Akif Cagatayj Kilic,.

Na današnji dan 2017. godine, predsjednik Erdogan je posjetio Novi Pazar i Sandžak i obratio se vijećnicima u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV).

Podsećamo, Turkiye je 2021. godine otvorila generalni konzulat u gradu Novom Pazaru, kulturnom centru sandžačke regije.

Boravak predsjednika Erdogana u Srbiji bio je dio dvodnevne turneje po Balkanu, nakon njegove jučerašnje posjete Albaniji.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: