16 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Ekspert krivičnog prava prof. dr Emir Ćorović dao otkaz na DUNP-u

Profesor krivičnog prava sa Departmana za pravne nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) prof. dr Emir Ćorović dao je otkaz ugovora o radu na toj visokoškolskoj ustanovi, potvrđeno je za SNEWS.

On je otkaz podnio rektoru DUNP-a, 15 dana prije koji je naveo kao dan prestanka radnog odnosa, pišu u tom katu koji je na društvenim mrežama objavio njegov kolega Senad Ganić.

Profesor Ćorović je ekspert krivičnog prava, autor je viš udžbenika i naučnh radova iz te oblasti. Na DUNP-e je među studentima i kolegama važio kao jedan od omljenih profesora.

U projektu “Promocija različitosti i jednakosti u Srbijije” sažetim i decidnim pravnim pojašnjenjima i uputstvima govorio je o krivično-pravnom zaštitom od diskriminacije i govora mržnje.

Advokati Novom Pazaru i šire govore da su dobili ozbiljnu konkurenciju jer će profesor Ćorović svoju karjeru nastaviti kao advokat.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP) je u februaru ove goine zbog lošeg stanja u toj visokoškolskoj ustanovi po prvi put održan polusatni štrajk upouzorenja profesora i administrativnih radnika okupljenih u sindikatu “Nezavisnost”.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: