8 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Državni univerzitet u Novom Pazaru: Akreditovana psihologija, za septembarski upisni rok 143 mjesta

Komisija za akreditaciju i provjeru kvaliteta Republike Srbije donijela je pozitivnu odluku o akreditaciji studijskog programa Psihologija na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, pa je za ove studije raspisan konkurs za upis u septembarskom roku. Na budžetu će imati 20, a na samofinansiranju 10 mjesta, saopšteno je danas sa te visokoškolske ustanove.

Kako navode sa DUNP-a drugi upisni rok daje novu šansu i kandidatima koji planiraju da upišu hemiju, biologiju, ili matematiku, a manji broj slobodnih mjesta ostao je na softverskom inženjerstvu, građevinarstvu i sportu.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, na prvu godinu studija upisana su 452 brucoša, od kojih će se 327 školovati o trošku budžeta.

U ovom upisnom roku popunjen je najveći dio upisne kvote i sva mjesta na studijskim programima: vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, rehabilitacija, farmacija i zdravstvena njega.

Za septembarski upisni rok čeka ukupno 143 indeksa: (98 na budžetu i 45 na samofinansiranju). Ti brojevi sadrže i kvotu za upis na studijski program psihologija, koji je u međuvremenu akreditovan.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri studijska programa (matematika, hemija i biologija), u drugom roku može da se upiše ukupno 71 student.

Na tehničko-tehnološkim naukama, na studijskim programima softversko inženjerstvo i građevinarstvo, ostalo je ukupno 29 slobodnih mjesta. Na studijskom programu sport i fizičko vaspitanje može da se upiše još 13 brucoša.

Prema konkursu, koji je danas objavljen, prijavljivanje kandidata u drugom roku planirano je za 3. i 4. septembar.

Od prošle školske godine zbog gubitka akreditcije nij:e bilo upisa na studijski program Pravo, Ekonomija i Srpska književnost i jezik i kako je pred junski upisni rok preadočeno ti programi su u postupku akreditacije ni i jedan od navedenih studijskih programa. neće biti ugašen.

M. H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: