19 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Dačić: Ramović pronađen na nekoliko stotina metara od svoje kuće

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je sinoć u selu Hotkovo, kod Novog Pazara, likvidiran Senad Ramović-Becan, koji se prilikom hapšenja opirao i pucao na policiju.

Dačić je gostujući na televiziji “Prva”, objasnio da je Ramović pronađen u kući svog zeta, koja je bila udaljena nekoliko stotina metara od njegove kuće u selu Hotkovo, odakle je ispalio tri, četiri hica na policiju i da su ga pripadnici Specijalnoe antiterorističke jedinice likvidirali.

On je istakao da su akciju njegovog hapšenja zajednički sproveli Bezbjednosno-informativna agencija, MUP i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

“Ova akcija je nastavak akcija sprovedenih nakon terorističkog akta ispred izraelske ambasade u Beogradu”, kazao je ministar Dačić i istakao da je ova akcija pokazatelj da su službe bezbjednosti, paralelno sa svim preprekama koje postoje na unutrašnjem planu, dobro rade svoj posao.

Ministar je naveo da je Ramović nakon terorističkog čina u Beogradu, koji je počinio Miloš Zujović, pobjegao na Kosovo, te da je protiv njega podnesena odgovarajuća krivična prijava.

Dačić je podsjetio da je Ramović 2007. godine osuđivan za terorizam, a u konkretnom slučaju imao je ključnu ulogu u radikalizaciji Zujovića, ali i drugih lica, poput Lazara Barbera iz Sombora koji je nedavno uhapšen u zajedničkoj akciji BIA, MUP-a i Tužilaštva zbog organizovanog kriminala zbog postojanja osnova sumnje da priprema teroristički čin.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: