16 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak Srbija Zdravlje

Budi moj heroj: Apel Novopazarcima da se uključe u akciju davaoca matičnih ćelija “Dobrota liječi” i spase život majci oboljeloj od leukemije

Novopazarcima je danas upućen hitan apel da se jave kao eventualni davaoci matičnih ćelija i pomognu Mariji, oboljeloj od leukemije, majki dvoje djece.

Crveni krst u Novom Pazaru je saopštio da u utorak, 25. juna počinje Nacionalna kampanja prikupljanja matičnih ćelija i da će ona biti sprovedena u Domu omladine od 9 do 14 sati.

Uz hitan apel donorima matičnih ćelija navodi se da je Marija Petronijević iz Leskovca, majka dvije djevojčice od 5 i 7 god, po profesiji medicinskaa sestra, koja je do 16. februara radila u operacionoj sali urologije u OB Leskovac i pomagala drugim ljudima.

“A sada sam ja u situaciji da molim vas, sve ljude dobre volje, da meni pomognete. Dijagnostikovana mi je leukemija 16.februara, i od tada se moj život mijenja u potpunosti. Molim sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i pomognu mi da nadjem odgovarajućeg donora koštane srži, jer je za moje potpuno izlečenje potreban odgovarajući donor, a nažalost, od onih prijavljenih ni jedan nije pogodan”, navela je Marija u pozivu potencijalnim donorima..

Davaoaci matičnih ćelija treba da daju krv (jedna epruveta od 3 ml) kako bi se vidjelo da li su baš on ti koji mogu spasiti život.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: