18 Oktobra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Pritvor zbog prebijanja vozača autobusa iz Tutina

Foto: SNEWS, arhiv

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Novom Pazaru danas je saopštilo da je protiv H.H.(1999) i maloljetnika H.O. (2007) pokrenut krivični postupak zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda vozaču autobusa H.S. iz Tutina, nakon verbalne svađe prije dva dana u Novom Pazaru.

Zgrada pravosudnnih organa u Novom Pazaru, foto: SNEWS, arhiv

Kako navode iz tužilaštvo u vezi događaja koji se dogodio dana 14.10.2024. godine, u Novom Pazaru, u ulici Dede Šehovića, kada su H.H. i maloletni H.O. , oba iz Novog Pazara, nakon verbalnog konflikta, fizički napali lice H.S. iz Tutina i tom prilikom mu nanijeli teške telesne povrede, a sa kojim je javnost upoznata preko video snimka koji je objavljen na društvenim mrežama, protiv obojice je podnijeta krivična prijava..

“Osumnjičeni H.H. je nakon 48 sati zadržavanja saslušan u prostorijama tužilaštva, a protiv njega je Osnovnom sudu u Novom Pazaru podnijet prijedlog za određivanje pritvora, a to zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi isti borvkom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svjedoke, dok će se u odnosu na maloljetnog H.O. voditi razodvojeno pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru“, stoji u saopštenju OJT u Novom Pazaru i konstatuje da je predmetni događaj izazvao uznemirenje građana i interesovanje medija.

M . H .

.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: