8 Oktobra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Pijani i drogirani vozači iskjučeni iz saobraćaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, od petka do nedelje, isključili su iz saobraćaja sedmericu vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Policija je u Novom Pazaru zaustavila „audi“ kojim je upravljao E. N. (1984) iz ovog grada i utvrdila da vozi pod dejstvom amfetamina i opijata.

U vozilu i pretresu stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je više kesica sa manjom količinom heroina, tablete sa liste psihoaktivnih supstanci i vagica za precizno mjerenje.

Kako navode iz PU Novi Pazar po nalogu tužilaštva, E. N. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Saobraćajna patrola zaustavila je dvadesetpetogodišnjeg vozača „folksvagena“ koji je u nedjelju, vozeći sa 2,50 promila alkohola u organizmu prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u „folksvagen“ i „pežo“ i pobjegao sa mjesta nezgode, kao i devetnaestogodišnjeg vozača „pola“ sa 1,65 promila alkohola u organizmu i sa probnom vozačkom dozvolom.

Njima je određeno zadržavanje i protiv njih su podnijete odgovarajuće prekršajne prijave.

Policija je iz saobraćaja isključila i tridesetjednogodišnjeg vozača „audija“ i dvadesetpetogodišnjeg vozača bicikla koji su vozili sa 0,85 promila alkohola u organizmu, četrdesetdvogodišnjeg vozača „bmv“ sa 0,61 i dvadesetčetvorogodišnjeg vozača „mercedesa“ sa 0,31 promil alkohola.

Iz policije apeluju na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci i da poštuju saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

M. H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: