19 Septembra, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Iz VJT u Novom Pazaru još nema informacija u vezi likvidacije Senada Ramovića Becana

Foto: SNEWS, arhiv

Iz Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru četiri dana nakon likvidacije Senada Ramovića Becana nema zvaničnih informacja u vezi tog događaja.

Kako je jučer rečeno za SNEWS predmet u vezi tog dogđaja još nije stigao kod tužioca i za tražene informacije treba da se obratimo pismeno.

Tom tuilaštvu, sa zahtjevom za izjvu/informacije, obratili smo se i, između ostalih, zatražili odgovore na pitanju za koje krivično djelo ili krivična djela je Senad Ramović bio osumnjičen/ili okrivljen i u vezi kojih sve događaja.

Također je zatražen odgovor da li je, ako jeste, kada i po čijem nalogu je vršena obdukcija ubijenog Senada Ramovića.

Zbog interesovanja javnosti i ukopa u neuobičajnom kratkom roku nakon smrti Ramovića SNEWS je poslao upit da se predoče propisi prilikom postupka obdukcije, kada i pod kojim okolnostima se ona obavlja u najhitnijem i najkraćim rokovima, a kada u najdužem vremenskom periodu (čekanja).

“Da li postoje vremenska ograničenja i period čekanja toksikoloških i sličnh rezultata analize tkiva i sl? Iz kojih razloga je sahrana umrlog- likvidiranog Senada Ramovića obavljena prije roka definisanog članom 208 stav 1 Zakona o zdavstvenoj zaštiti (Sl. glasnik RS”, br. 25/2019 i 92/2023), odnosno da li je to učinjeno na osnovu posebnog zahtjeva sanitarnog inspektora (stav 2 istog člana Zakona o zdavstvenoj zaštiti)?

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je u selu Hotkovo, u blizini Novog Pazara u subotu navečer “likvidiran vehabija Senad Ramović-Becan, koji je prilikom hapšenja pružao otpor i da su akciju hapšenja likvidiranog zajedno sprovodili Bezbednosno- informativna agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru”.

M.H.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: