19 Septembra, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Sjenica Tutin

Zbog nespojivosti funkcija umjesto Selme Kučević, Minela Kalender i Milhad Hot

Stupanjem na funkciju predsjednice opštine Tutin narodna poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević vratila je poslanički mandat Stranci, a umjesto nje taj mandat je dodijeljen Mineli Kalender iz Sjenice. Također, umjesto Selme Kučević za predsjednika Ogranka SDA Sandžaka u Tutinu izabran je Milhad Hot.

Iz SDA Sandžaka je saopšteno da je u skladu sa tim Predsjedništvo Stranke otvorilo širu raspravu i zauzelo stav da se pri dodjeli mandata odlučuje prvenstveno o širim interesima Stranke a ne o redosledu na poslaničkoj izbornoj listi kako bi se očuvalo jedinstvo Stranke i njen sandžački identitet.

“Shodno tome odlučeno je da nosilac mandata SDA Sandžaka u Narodnoj skupštini Republike Srbije bude kandidat iz Sjenice Minela Kalender”, navode iz SDA Sandžaka i podsjećaju da je Minela Kalender je vijećnik u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, ispred liste “Za bošnjačko jedinstvo“, kao i da je obavljala funkciju zamjenika predsjednika opštine Sjenica.

Ona će biti jedina zastupnica građana iz Sjenice u aktuelnom sazivu srbijanskog parlamenta, a ispred SDA Sandžaka narodni poslanik je i Ahmedin Škrijelj iz Novog Pazara.

Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka donijeta je odluka kojom se za novog predsjednika ogranka SDA Sandžaka u Tutinu imenuje Milhad Hot, doktor ekonomskih nauka.

Dr. Milhad Hot je uspješni privrednik i sadašnji predsjednik Skupštine opštine Tutin, koji je ranije obnašao funkciju odbornika ispred SDA Sandžaka.

Dosadašnja predsjednica ogranka Stranke u Tutinu i narodna poslanica Selma Kučević, zbog izbora na mjesto predsjednice opštine Tutin podnijela je ostavku na mjesto predsjednice ogranka Stranke u Tutinu u skladu sa Statutom Stranke i narodne poslanice Stranke u Skupštini Srbije zbog nespojivosti funkcija.

M .H .

Povezane vijesti

%d bloggers like this: