19 Septembra, 2024
Aktuelno Politika Sandžak Tutin

Selma Kučević izabrana za predsjednicu Opštine Tutin, poručila da je “opština kuća svih građana”

Na današnjoj prvoj sjednici Skupštine opštine Tutin za predsjednicu te opštine izabarana je Selma Kučević.

Ona je po struci diplomirani pravnik, kćerka je dugogodišnjeg predsjednika tutinske opštine Šemsudina Kučevića, aktuelni je narodni poslanik SDA Sandžaka u srbijanskom parlamentu i predsjednica ogranka SDA Sandžaka u Tutinu.

Za njen izbor glasalo je 19 od 30 prisutnih odbornika, 4 je bilo protiv.

Zahvalila se svim građanima koji su na proteklim redivnim izborima u toj opštini dali glas za SDA Sandžaka i pozvala ih da joj se obrate za sve što im bude trebalo.

„O obećanjima vodim računa, ali našim građanima sam rekla da mogu da obećam konstruktivnost, odgovornost i transparentnost u svom radu. Da pozovem sve naše građane da sve što im treba, za sve što smatraju da treba da se odradi na tom terenu, da im kažem da su dobrodošli jer naša opština je kuća svih naših građana“, poručila je ona.

Na ovom skupštinsko zasjedanju za članove Opštinskog vijeća Tutina izabrani su Selver Pepić, Sead Hot, Mehdija Čalakaović, Rejhan Kuč i Ifet Mehmedović.

Među jedanaest tačaka dnevnog reda našlo se i usvajanje Odluke o završnom računu opštine Tutin za 2023. godinu, usvojen je Kadrovski plan opštine za 2024. godinu, te donijeta odluka o prvoj izmjeni prostornog plana te opštine.

Verifikovani su mandati za nekolikoo odbornika, razriješeneni su i imenovani članovi upravnog i nadzornog odbora Centra za socijalni rad u Tutinu i usvojen je prijedlog Rješenja o izboru Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Opštine Tutin.

Na predhodnoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Tutin za predsjendika skupštine izabran je doktor ekonomskih nauka Milhad Hot, a za sekretara Skupštine izabrana je Misala Hodović.

Skupštini opštine Tutin ostalo je još da izabare zamjenika predsjednika skupštine i pomoćnika predsjednika opštine.

Nakon redovnih lokalnih izbora održanih 3. juna novi saziv lokalnog parlamenta Tutina broji 18 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, po šest iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) i koalicije Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske napredne stranke(SNS), tri sa liste “Naš izbor – Zaim Redžepović”, dva sa liste“Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” i po jednog sa liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

M . Halilović , Behar TV

Povezane vijesti

%d bloggers like this: