18 Oktobra, 2024
Aktuelno Društvo Rožaje Sandžak Sjenica

Sandžačke opštine doniraju novac za žrtve zemljotresa: Sjenica izdvojila 2 miliona dinara, Rožaje 5 hiljada eura

Nakon Novog Pazara i Tutine, novčana sredstava za pomoć postradalima u zemljotresima u Turskoj izvojile su opštine Rožaje i Sjenica, a građani svih sandžačkih mjesta nastavljaju sa prikupljanjem i slanjem humanitarne pomoći.

Opštinsko vijeće opštine Sjenica na sjednici u petak jednoglasno je usvojilo Odluku da se iz budžeta opštine Sjenica izdvoje sredstva u iznosu od dva miliona dinara za pomoć građanima Republike Turske, koji su pogođeni katastrofalnim zemljotresima.

Opština Rožaje opredijelila je finansijsku pomoć Turskoj u iznosu od pet hiljada eura. Odluku o dodjeli sredstava donio je predsjednik Opštine Rahman Husović, objavljeno je na sajtu te opštine.

Novac je proslijeđen na adresu udruženja Türkiye Bosna Sancak Derneği koje je pokrenulo veliku akciju prikupljanja finansijskih sredstava i životnih potrepština za ljude iz oblasti koje je razorio zemljotres.

Grad Novi Pazar je za postardale u zemljotresima u Turskoj i Siriji izdvojila po 10 hiljada eura, a Tutin je iz svog budžeta izdvojio dva miliona dinara.

Opština Prijepolje se uključila u prikupljanje humanitarne pomoći za stradale od zemljotresa u Republici Turskoj i Republici Siriji.

Građani humanitarnu pomoć mogu dostavljati od 10. 02.2023. godine do 14.02.2023. godine u periodu od 10,00 do 19,00 časova, u prostorijama Doma kulture.

Prikupljanje pomoći koja se sastoji od zimske garderobe i odjevnih predmeta od vune, a koji su građanima u područjima pogođenim zemljotresom u ovom trenutku najpotrebniji. organizirala je i opština Bjelo Polje.

Pomoć su u petak uručili predsjednik Opštine i predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje, Petar Smolović i Ernad Suljević, upisali su se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Turske u Podgorici, koja je otvorena povodom razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: