SNews recepti: Iftarski meni za 21. dan ramazana
Meni za 21. dan ramazana
Krem supa od šargarepe,
Riba šaran,
Krompir salata,
Tiramisu,
Krem supa od šargarepe:
Šargarepu iseci na kockice i izdinstanti sa jednom glavicom crnog luka i jednim krompirom. Kada se izdinstaju izbendati i dodati vrelu vodu. Začiniti i kuhati još 10 minuta.
Riba šaran:
Ribu dobro očistiti, posoliti i osušiti. Kada je osušimo valjamo je u kukuruzno brašno onako cijelu i pržimo na ulju na laganoh vatri da cijela porumeni. Spremiti sos od paradaiza, peršuna, bijelog luka i maslinovog ulja sa iscijeđenim limunom. Sosom preliti prženu ribu.
Krompir salata:
Skuhati krompir, jaje i iseći ga na kocke. Dodati peršun, mladi crni luk, i začiniti uljem i sirćetom
Tiramisu:
Ubutati fil za tiramisu od slatke pavlake, abc sira i 3 jaja. Piškote umakati u hladnu kafu i ređati. Tako poređane filivati. Na kraju poprskati kakao prahom.
Najnoviji komentari