SNews recepti: Iftarski meni za 6. dan ramazana
Iftarski meni za 6. dan ramazana
Krem čorba od pećuraka,
Pohovani pileći file,
Pekarski krompir,
Kolač sa makom
Krem čorba od pećuraka:
Najrije pećurje dibro oprati i sitno iseći dinstant ih na ulju 5-10 minuta. Dodati kašiku brašna još malo popržiti i sipati 2 litra vrele vode. Začiniti i kuhati još 10-tak minuta.
Pohovani pileći file:
Pileći file, oko pola kg, iseći tanko i začiniti. Ostaviti da stoji oko pola sata. Na vrelom ulju pržiti file koji smo pohovali u brašno i jaja.
Pekararski krompir:
1 kikogram krompira oguliti i seći na krupnija parčad u obliku pomfrita. Začiniti i obavezno pouljiti. Staviti na pek papir i peci u rerni na 250 stepeni 20 minuta ili dok ne porumeni.
Mak kolač:
Ubutati 4 jaja sa 12 kašika šecera, dodati 12 kašika mlijeka i 12 kašika ulja. Kada smjesa bude ubutana staviti 3 kašike kakaoa, 100 grama maka, i na kraju prasak za pecivo sa 12 kašika brašna. Peći na 200 stepeni pola sata. Kada se ispeče preliti sa 100 grama istopljene čokolade.
Najnoviji komentari